Zostaňte s nami v kontakte.
Možete sa tu registrovať k odberu
novinek e-mailom
Na 2,5 ha v katastri obce Hrušov obhospodaruje Valéria Zsebiková ovocný sad. V sade pestuje predovšetkým slivky odrody Bystrické. Zo sliviek vyrába tradičnou metódou slivkový lekvár, ktorý pripravuje v medenom kotli. Základom prípravy lekváru je dlhé varenie cca. 15 - 20 hodín. Počas dlhého varenia voda sa úplne odparí a ostane hustý - tuhý lekvár, ktorý bez pridania cukru a iných konzervantov vydrží niekoľko rokov. V ovocnom sade sa nachádza technická pamiatka, rarita 150 ročná murovaná sušiareň ovocia. V tejto sušiarni pani Valéria suší ovocie predovšetkým bystrické slivky. Pre labúžníkov pripravuje sušené slivky máčané v mliečnej alebo v horkej čokoláde. Všetky výrobky sú BIO-kvality. Svoje výrobky ponúka predovšetkým na regionálnych festivaloch.
Po | Ut | St | Št | Pia | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
27 | 28 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |